microblading | powderbrows

Powderbrows | Ombrebrows
incl 1 nabehandeling € 325,00
Touch up binnen 1-2 jaar € 179

( * Touch up prijs alleen van toepassing op de semi-permanente make–up geplaatst door de salon ) 

Wat is Microblading | Powderbrows ?        

Microblading | Powderbrows  is de nieuwste techniek op het gebied van semi permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met deze techniek kan de perfecte natuurlijke wenkbrauw worden gecreëerd. Met meerdere micronaalden op een rij, wordt een poedertechniek toegepast om zo de vorm van de wenkbrauw te perfectioneren. 

De behandeling is milder dan wanneer er met een machine (reguliere PMU = Permanente Make-UP) gepigmenteerd wordt en geeft een natuurlijker resultaat. 

Wat zijn de voordelen?

– Een strakker en natuurlijker resultaat dan reguliere PMU
– Minder gevoelig dan reguliere PMU
– Elk jaar is het model aan te passen aan uw wensen
– Altijd mooi gevormde wenkbrauwen
– Volume en ronding aangepast aan uw wensen  
– Creëert een open blik
– Jonger ogend uiterlijk
– Maakt wenkbrauw make-up onnodig

Hoe lang blijven de wenkbrauwen mooi?

De duur is afhankelijk van de huid, verzorging en de levensstijl. Gemiddelde blijven de wenkbrauwen 1 tot 3 jaar mooi.

Er wordt wel geadviseerd om gemiddeld 1 keer per jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Dan zal het licht vervaagd zijn, maar het model van de wenkbrauw nog intact. Na ongeveer 3 jaar kan de pigmentatie volledig verdwenen zijn. 

Doet de behandeling pijn?

De gevoeligheid tijdens de behandeling verschilt per persoon. Sommigen vergelijken de gevoeligheid tijdens de behandeling met epileren, maar het kan soms wel irritant zijn. 

Kan deze techniek bij iedereen worden toegepast?

Nee, bij volgende aandoeningen wordt Semi PMU afgeraden: suikerziekte, dermatitis, huidallergieën, keloïd littekens en bloedarmoede. Daarnaast wordt deze techniek afgeraden bij reeds aanwezige PMU.

Hoe zie ik er vlak na de behandeling uit?

De huid kan na de behandeling rondom de wenkbrauwen lichtjes rood zijn, maar trekt vrij direct weer weg. Bij een zeer gevoelig huid kan het lichtjes opzwellen, maar dit is minimaal. De kleur is ongeveer 30% – 40 % donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na een aantal dagen zichtbaar wanneer de korstjes eraf vallen. 

Is Microblading geschikt tijdens chemotherapie?

Wanneer u uw natuurlijke wenkbrauwen kwijtraakt vanwege chemotherapie is deze techniek een fijn alternatief. Het is aan te raden om voordat u met de chemobehandeling begint, uw wenkbrauwen te laten doen, omdat er dan gekeken kan worden hoe uw natuurlijke wenkbrauwvorm en haargroeirichting is, om zo de behandeling natuurlijk mogelijk eruit te laten zien.

Is Microblading mogelijk tijdens de zwangerschap?

Er zijn geen complicaties bekend, desondanks is het niet mogelijk.

Wat is het verschil tussen Microblading, reguliere PMU en tatoeëren?

Powderbrows is vorm van semipermanente make-up, die alleen geschikt is voor de wenkbrauwen. Met 18 steriele naaldjes in een manuele pen wordt het poedereffect met pigment getekend. Door de plaatsing in de tussen de eerste en tweede huidlaag blijft het mooi. De behandeling is milder en het resultaat is natuurlijker dan bij reguliere PMU.

Permanente make-up is geschikt voor de wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Met een machine met 1 of meerdere naalden wordt er pigment onder de opperhuid (lederhuid) geplaatst met een hairstroke of schaduwtechniek. Omdat er dieper in de huid wordt gewerkt blijft het 3 tot 5 jaar zichtbaar, de kans op uitvloeiing is aanwezig.

Bij tatoeage wordt inkt met een machine in de onderste huidlaag getatoeëerd. De kans op uitvloeiing is groot en verdwijnt nooit meer. 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een behandeling, volgt eerst een intake gesprek. In dat gesprek wordt u informatie gegeven over behandeling, de nazorg en de risico’s van microblading. Na ondertekening van het toestemmingsformulier wordt gestart met de behandeling. Het invullen van de toestemmingsformulier is verplicht, omdat dit een vereiste is van de GGD.

De eerste stap van de behandeling is het bepalen van de vorm van de wenkbrauw. Hierbij wordt rekening gehouden met de anatomie van uw gezicht. Met een soort passer wordt de perfecte vorm uitgemeten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een speciale foto-app om te controleren of de wenkbrauwen symmetrisch zijn.

Vervolgens kunt u uw wenkbrauwen model bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat u helemaal tevreden bent met de vorm.

Bij het Microbladen | Powderbrows wordt gebruikt gemaakt van een pigment van het merk PhiBrows. De pigmenten van PhiBrows staan bekend om het feit dat zij niet verkleuren (geen rood, paars rood of blauw), niet uitlopen en 100% veilig zijn (door de GGD gecontroleerd). De kleur van het pigment wordt afgesteld op uw huid en haartinten.

Wat zijn de risico’s van PMU in het algemeen?

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Geen alcohol 24u van te voren. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:
– op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
– op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
– op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
– op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
– op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
– als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
– als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van
één van de volgende aandoeningen:
– diabetes
– hemofilie
– chronische huidziekte
– allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
– immuunstoornis
– hart- en vaatafwijkingen

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil
je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Mijn salon is GGD goedgekeurd

Powderbrows | Ombrebrows
incl 1 nabehandeling € 325,00

Touch up binnen 1-2 jaar € 179

0